Anti klim strips tegen katten


Buurtkatten die ongewenst je tuin binnenlopen en vervolgens hier ook nog eens gaan poepen. Het is een irritatie van veel mensen. Gelukkig is er een oplossing waar je meteen blij van wordt; anti klim strips tegen katten.

Werken anti klim strips tegen katten?

Anti klim strips werken prima tegen katten. Deze strips zijn gemakkelijk aan te brengen en je weet zeker dat buurtkatten niet meer op jouw terrein zullen komen. Jouw tuin en privacy zijn vanaf het moment dat je de strips aanbrengt, beschermd.

Ik raad de  Topeq Zwarte Anti-klimstrip (Bol.com) aan, een multifunctionele strip die gemakkelijk aan te brengen is. Ook de Fixman Anti-Klimstrip (Bol.com) is een uitstekende strip die indringers buiten de deur houdt. Met drie rijen punten per strip en zijn gemakkelijke montage is dit een uitstekende aankoop.  

Anti klim strips zijn ook voor kattenliefhebbers

Deze strips zijn niet alleen ideaal voor mensen die katten buiten hun tuin willen houden, maar juist ook voor degenen die katten in hun tuin willen houden. Denk hierbij aan mensen die dure sierkatten van een speciaal ras hebben, hierbij is het juist belangrijk om deze katten te beschermen. Er zijn veel verschillende manieren voor kattenliefhebbers om hun kat in hun tuin te houden. Denk hierbij aan het aanbrengen van gaas rondom de tuin of een speciaal kattenhok waaruit ze niet kunnen ontsnappen.

Zelf vind ik anti klim strips de meest geschikt manier om katten in de tuin te houden, deze strips vallen vrijwel niet op en je tuin behoudt hiermee zijn open karakter. Ook als je een ‘gewone’ kat hebt, maar je buren geen overlast wilt bezorgen met je kat, zijn anti klim strips ook ideaal. Je kunt de hele dag genieten van je kat en je krijgt nooit last van klagende buren. Bijkomend voordeel is ook dat je niet bang hoeft te zijn dat je kat thuis komt met een muis of een vogel die hij ergens heeft gevangen.

Aanbrengen van anti klim strips

De meeste anti klim strips zijn eenvoudig aan te brengen. Voor de gemiddelde doe-het-zelver is dit prima te doen, waardoor je geen extra kosten hoeft te maken voor het laten aanbrengen. De strips zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, waardoor ze geschikt zijn voor iedere tuin. Als je kiest voor onderhoudsvrije anti klim strips, weet je zeker dat je er jaren plezier van zult hebben.

De strips kun je aanbrengen op verschillende plekken zoals op regenpijpen, schuttingen en op hekken. Ze zijn geschikt om aan te brengen op verschillende materialen (ondergronden) zoals hout, steen en metaal. Doordat je ze kunt buigen, is het ook mogelijk om ze bijvoorbeeld om regenpijpen heen te krullen. Bevestigen van de strips kun je doen met schroeven of spijkers. Anti klim strips zijn eenvoudig en snel aan te brengen. Na aanschaf kun je direct aan de slag en binnen een uurtje hou jij de katten al buiten je tuin of zorg je ervoor dat ze juist in de tuin blijven.

Anti klim strips zijn multifunctioneel

Als je anti klim strippen aanbrengt, sla je meerdere vliegen in één klap. Uiteraard breng je de strips in eerste instantie aan om katten buiten je tuin, of juist in je tuin te houden. Maar daarnaast zorgen deze strips er ook voor dat andere ongewenste indringers niet op je terrein zullen komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vogels die het fijn vinden om op je dakgoot te gaan zitten. Als deze vogels hier regelmatig terugkomen, zullen ze ook veel gaan poepen. Vogelpoep kan ook hardnekkige vlekken achterlaten als je dit niet tijdig schoonmaakt. Als je anti klim strippen aanbrengt, zullen vogels niet meer op jouw dakgoot gaan zitten.

Als je kiest voor multifunctionele anti klim strippen hou je ook inbrekers buiten de deur. De scherpe punten zijn niet uitnodigend voor inbrekers om bij jou een poging te gaan wagen om in te breken. Vaak nemen inbrekers eerst een kijkje bij de woning, voordat ze op een later moment een poging gaan wagen om in te breken. Als je ze op jouw huis anti klim strips zien zitten, is de kans groot dat ze het bij jou niet gaan proberen.

De Topeq Zwarte Anti-klimstrip (Bol.com) is zo’n multi functionele anti klim strip. Niet alleen katten, maar ook vogels en inbrekers blijven liever uit de buurt als ze deze strips in het vizier krijgen. Aanraken doen ze deze in ieder geval maar één keer. De strips zijn gemakkelijk aan te brengen en gemakkelijk op iedere ondergrond aan te brengen. De Fixman Anti-Klimstrip (Bol.com) beschermt je ook tegen alle soorten indringers die je maar kunt bedenken. Deze strips zijn voorzien van drie rijen punten, waardoor ze ook nog eens een afschrikkende werking hebben. De strips zijn af te breken, zodat ze altijd op maat kunnen worden aangebracht.

Tips tegen kattenoverlast

Met anti klim strips kun je toegangspunten tot je tuin beveiligen tegen ongewenste katten. Zijn er nu bepaalde punten waar je helaas geen strips aan kunt brengen en katten wel binnen zouden kunnen komen, heb ik nog een aantal tips voor je. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tuindeur die soms openstaat. Naast het aanbrengen van anti katten strips kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je tuin zo in te richten dat katten geen interesse hebben om bij jou in de tuin te komen. Dit kun je doen door de bodem van de tuin te bedekken met (lang) gras of planten. Katten willen namelijk altijd hun drollen begraven, als ze dat niet kunnen, gaan ze meteen weer weg. Ook kun je struiken in je tuin zetten met veel stekels of kippengaas aanbrengen vlak onder de grond. Je kunt er ook voor kiezen om planten in je tuin te zetten die katten vinden stinken.

Als laatste wil ik je nog de tip meegeven om altijd een emmer water of waterspuit in de buurt te hebben voor als er een kat ongewenst in je tuin komt. Je kunt ze wegjagen door ze nat te gooien of nat te spuiten.

Samenvatting

Anti klim strips zijn ideaal, zowel voor mensen die katten buiten hun tuin willen houden, maar ook zeker voor mensen die hun kat juist in hun tuin willen houden. Ze zijn eenvoudig aan te brengen en ook nog eens multifunctioneel, ook vogels en inbrekers hou je er namelijk mee buiten de poort. De Topeq Zwarte Anti-klimstrip is met zijn puntige strips voor mij een ideale strip. Gemakkelijk te monteren, flexibel en op iedere plek aan te brengen zoals bijvoorbeeld op dakgoten en regenpijpen. Dat geldt ook voor de Fixman Anti-Klimstrip, deze onderhoudsvrije strips met drie rijen punten beschermen je tegen ongewenste indringers. Je kunt deze strips gemakkelijk afbreken, zodat je deze altijd precies op maat kunt aanbrengen. Met schroeven bevestig je deze strips snel en eenvoudig.

Ben

Ben heeft interesse in alles wat met veiligheid te maken heeft. Beroepsmatig heeft hij ook jaren in de beveiliging en brandbeveiliging gewerkt, vanuit die positie is hij deze website gestart. Op Benveiliger.nl probeert hij zo veel mogelijk van zijn kennis te delen om Nederland iedere dag een stukje veiliger te maken.

Recent Content