Barrierestang in bovenlicht tegen inbraak


Een bovenlicht in een deur, zorgt voor fraaie lichtinval. Helaas is een dergelijk raam ook een geliefde ingang voor inbrekers om binnen te komen. Een barrierestang is hiervoor de ideale oplossing. Eenvoudig te plaatsen en uiterst effectief tegen inbraak

Helpt een barrierestang tegen inbraak?

Een barrierestang helpt zeker tegen inbraak. Ik adviseer de Secubar Duo 31-55 cm (Bol.com); een uitschuifbare barrierestang die voor ieder bovenlicht gebruikt kan worden. Ook de Raambeveiliging bovenlicht 930 (Bol.com) is een uitstekende barrierestang; ijzersterk en eenvoudig te monteren.

Deuren met bovenlicht beveiligen met barrierestang

Bovenlichten kom je op verschillende plekken tegen in woningen. Ze worden met name aangebracht om het ruimtelijk effect tussen ruimtes te versterken. Daarnaast is het ook de ideale manier om ruimtes zonder ramen te voorzien van daglicht. Een bovenlicht zorgt voor verbinding met andere ruimtes, maar ook met de buitenwereld.

Bovenlicht boven deuren

Bovenlichten komen veelvuldig voor boven deuren die toegang verschaffen tot de woning. Denk hierbij aan de voordeur, maar zeker ook aan bijvoorbeeld tuindeuren. De lichtinval is prachtig van deze deuren, maar biedt inbrekers ook de kans om gemakkelijk binnen te komen. Zonder beveiliging is hier een baksteen al voldoende om toegang te verschaffen. Inbrekers pakken maar wat graag een bovenlicht boven een voordeur of tuindeur, ze zijn dan immers meteen waar ze willen zijn en hoeven niet bang te zijn voor binnendeuren die op slot zouden kunnen zitten.

Garagedeuren met bovenlicht

Veel garagedeuren worden voorzien van een bovenlicht. De reden hiervoor is dat een garage zonder ramen al snel wordt gezien als een onprettige ruimte om in te verblijven. Zeker als je de garage ook gebruikt als hobbyruimte of klusruimte, is het wel zo fijn als je hier voldoende lichtinval hebt van een raam of deur. Een bovenlicht biedt hier uitkomst. De lichtinval is fijn en je hebt meteen het gevoel dat je verbonden bent met de buitenwereld. Nadeel van een bovenlicht in de garage is dat inbrekers het ook zien als een ingang om binnen te komen. Zeker als de garage wat meer afgelegen ligt, is de verleiding groot voor inbrekers om hier een poging te wagen om binnen te komen. Je kunt het inbrekers erg moeilijk maken door bijvoorbeeld de Secubar Duo 31-55 cm (Bol.com) aan te brengen, een ideale stang omdat deze uitschuifbaar is en hierdoor past in vrijwel ieder bovenlicht. Deze stang is vierkant en heeft aangelaste steunen. De stang is gemakkelijk te monteren en oersterk.

Eenvoudige montage barrierestang bovenlicht

Een barrierestang heeft als voordeel dat je deze op maat in kunt stellen. Er zijn modellen die je uit kunt schuiven, waarmee je vrijwel ieder bovenlicht kunt beveiligen. Er zijn ook modellen verkrijgbaar die je kunt afzagen. Ook in dit geval kun je jouw barrierestang op maat instellen en precies pas maken voor het kozijn waar je het op aan wilt brengen. Als de stang eenmaal op maat gemaakt is, hoef je deze alleen nog maar te bevestigen. Deze laatste handeling spreekt voor zich, hier hoef je echt geen handige klusser voor te zijn. Wil je de stang er weer af halen, is dit ook geen enkel probleem. Je schroeft de stang los en haalt deze er gemakkelijk weer vanaf. 

Hierbij wil ik de tip meegeven dat er verschillende modellen en kleuren verkrijgbaar zijn. Wil je optimaal profiteren van de lichtinval van een bovenlicht? Kies dan voor een ‘slank’ model waarbij er nog zoveel mogelijk licht naar binnen kan komen. Ook kun je kiezen voor een kleur die goed past bij je inrichting, waardoor de stang niet zo opvalt.

Voordelen barrierestangen in bovenlicht

Een barrierestang heeft als voordeel dat inbrekers al van veraf kunnen zien dat het bovenlicht beveiligd is. Een barrierestang valt dusdanig op, dat inbrekers eigenlijk meteen al weten dat inbreken hier kansloos is. Zeker als je er altijd voor zorgt dat er licht brand in de ruimte die je wilt beveiligen. Als er daar licht brandt, kunnen inbrekers ook in het donker zien dat er een barrierestang is aangebracht.

Kostbare zaken zoals een racefiets, een scooter of een grasmaaier zijn prima beveiligd als er een barrierestang in het bovenraam is aangebracht. Als inbrekers het al lukt om via het bovenlicht binnen te komen, zal het zeer moeilijk zijn om wat mee te kunnen nemen. Een fiets of een grasmaaier, krijg je namelijk echt niet mee langs zo’n stang.

Wat ook een groot voordeel van een barrierestang is, is dat je deze gemakkelijk zelf aan kunt brengen en weer los kunt maken. Ook handig als je gaat verhuizen, je schroeft de stang zo weer los en je kunt deze gemakkelijk weer aanbrengen in het volgende huis.

Als je graag een barrierestang wilt, die veel licht binnenlaat, biedt de bovenlicht 930 (Bol.com) hierbij uitkomst. Deze barrierestang raad ik aan omdat het een model is dat ijzersterk is, gemakkelijk te monteren, maar bovendien dus ook nog eens veel licht binnenlaat.

Samenvatting

Een bovenlicht is ideaal voor de lichtinval, maar moet wel goed beveiligd zijn. Dit is mogelijk met een barrierestang. Een barrierestang is gemakkelijk te monteren en je neemt deze gemakkelijk weer mee als je gaat verhuizen. Een goede barrierestang is de Secubar Duo 31-55 cm, een uitschuifbare stang die je vrijwel voor ieder bovenlicht in kunt zetten. Een eenvoudige en ijzersterke stang waarmee je inbrekers gegarandeerd buiten de deur houdt. Een barrierestang die licht binnen laat en inbrekers juist buiten houdt, is de bovenlicht 930. Een sterke stang die vrijwel niet opvalt en bovendien ook nog eens gemakkelijk te monteren is.

Ben

Ben heeft interesse in alles wat met veiligheid te maken heeft. Beroepsmatig heeft hij ook jaren in de beveiliging en brandbeveiliging gewerkt, vanuit die positie is hij deze website gestart. Op Benveiliger.nl probeert hij zo veel mogelijk van zijn kennis te delen om Nederland iedere dag een stukje veiliger te maken.

Recent Content