Zo zet je je droger veilig op de wasmachine


Wil je ruimte besparen door je droger op je wasmachine te plaatsen? Dat kan en is heel gebruikelijk. Er zijn echter wel een paar punten om op te letten, zodat het plaatsen van de droger ook veilig is.

Hoe plaatst je veilig een droger op een wasmachine

Gebruik een tussenstuk en riemspanner om je droger veilig op je wasmachine te plaatsen. Het tussenstuk en de riemspanner zorgen ervoor dat je droger niet van de wasmachine kan schuiven.

Hieronder geef ik je vier tips om de droger veilig op de wasmachine te plaatsen.

Tip 1: Zorg dat de wasmachine waterpas staat

Deze eerste tip heeft niet zozeer met de droger te maken, maar juist met de wasmachine. Deze stap wordt door veel mensen overgeslagen, maar is wel erg belangrijk.

Zorg ervoor dat de wasmachine waterpas staat. Hierdoor staat de wasmachine stevig en voorkom je dat de wasmachine wegloopt.

Onder de wasmachine zitten stelpootjes die je per stuk kan verstellen als je vloer niet helemaal waterpas is. Voor sommige vloeren heb je de pootjes helemaal niet nodig, maar bij een onregelmatige ondergrond zijn ze een absolute must.

Tip 2: Check de afmetingen van de wasmachine en de droger

Moet je nog een wasmachine of droger aanschaffen? Let dan goed op de afmetingen. Je wilt voorkomen dat de droger groter is dan de wasmachine, want dan zal het plaatsen van de droger een stuk minder gemakkelijk gaan.

Standaard zijn wasmachines en drogers even breed (60cm). De diepte kan echter wel verschillen. Dat hoeft ook nog niet per se een probleem te zijn, maar zoek wel op wat de tussenafmetingen van de pootjes zijn. Passen de pootjes van de wasdroger boven op de wasmachine?

Tip 3: Gebruik een universeel tussenstuk

Er zijn tal van universele tussenstukken beschikbaar voor wasmachines en drogers. De populairste zijn de BlueBuilt (Coolblue) en de AEG SKP11GW (Bol.com).

Het tussenstuk zorgt ervoor dat de droger goed op de wasmachine blijft staan, en er niet af kan schuiven. Dit komt doordat het tussenstuk opstaande randen heeft.

Daarnaast is het een handig hulpmiddel bij het vullen of legen van de droger. Je kan het werkblad namelijk uitschuiven om je wasmand op te plaatsen. Ideaal om te werken op de juiste hoogte, zonder al te veel te bukken.

Let bij het aanschaffen van het tussenstuk even op de afmetingen. Controleer of het geschikt is voor jouw wasmachine en droger. Dit zal in de meeste gevallen gewoon passen, aangezien ze vrij standaard afmetingen hebben. Toch is het goed om het altijd even extra te controleren.

Tip 4: Zet de droger vast met een riemspanner

Veel tussenstukken worden geleverd met een riemspanner. Je spant deze riem om je wasmachine en droger, om er als het ware één geheel van te maken. Ook dit voorkomt dat je droger van de wasmachine af schuift.

Dit tussenstuk van Coolblue wordt standaard met een riemspanner geleverd en is ook voorzien van gleuven waar de riemspanner doorheen kan lopen. Op die manier weet je zeker dat de droger goed vast zit.

Conclusie

Je kan een droger prima op een wasmachine plaatsen, maar je moet wel maatregelen nemen om te voorkomen dat de droger van de wasmachine af shuift.

Een universeel tussenstuk met riemspanner moet voldoende zijn om de droger veilig op z’n eigen plaats te houden.

Ben

Ben heeft interesse in alles wat met veiligheid te maken heeft. Beroepsmatig heeft hij ook jaren in de beveiliging en brandbeveiliging gewerkt, vanuit die positie is hij deze website gestart. Op Benveiliger.nl probeert hij zo veel mogelijk van zijn kennis te delen om Nederland iedere dag een stukje veiliger te maken.

Recent Content