Hoe veilig is je crypto bij Bitvavo?


Wanneer je wilt investeren in cryptocurrencies zoals Bitcoin, wil je natuurlijk zeker weten dat je geld veilig gestald wordt. Bitvavo is de grootste aanbieder van cryptocurrencies in Nederland. Maar hoe veilig is je crypto nu eigenlijk bij Bitvavo? In dit artikel geef ik je meer uitleg over de veiligheid bij Bitvavo.

Hoe veilig is Bitvavo?

Bitvavo neemt enorm veel voorzorgsmaatregelen om jouw vermogen veilig op te slaan. Denk hierbij aan het gebruik van een apart bewaarbedrijf, externe security audits, gebruik van twee-factor authenticatie en controles vanuit de Nederlandse Bank. 100% veiligheid kan niemand je garanderen, maar Bitvavo doet er duidelijk alles aan om jouw vermogen zo veilig mogelijk te houden.

Zelf investeren bij de goedkoopste aanbieder van Nederland? Gebruik deze link (Bitvavo website) en betaal géén transactiekosten bij de eerste €1.000 in de eerste 14 dagen. Dit is een affiliate link. Ik krijg mogelijk een kleine vergoeding hiervoor. Gebruik kost jou niets en zorgt tevens voor de welkomstbonus 🙂

Je geld staat bij een apart bewaarbedrijf

De eerste voorzorgsmaatregel die we zien is het feit dat je geld bewaard wordt in een apart bewaarbedrijf. Dit is een constructie die aanbieders van aandelen verplicht moeten hanteren (brokers), maar ook Bitvavo kiest er dus voor om op deze manier te werken.

In de praktijk betekend dit dat jouw euro’s niet bij Bitvavo zelf opgeslagen staan, maar in een apart bedrijf dat puur is opgericht om de tegoeden op te slaan. In het geval van een faillissement van Bitvavo vallen jouw tegoeden dus niet in de inboedel, en staat je geld veilig.

Je geld wordt overigens bewaard bij Stichting Bitvavo Payments. Deze naam zal je waarschijnlijk ook zien staan bij de bankafschriften wanneer je geld overmaakt.

Externe security audits

De grootste nachtmerrie van iedere aanbieder van cryptocurrencies is een hack. In het verleden zijn al meerdere aanbieders gehackt, waaronder de geruchtmakende hack bij Mount Gox.

Bitvavo maakt daarom gebruik van externe security audits. Dit wil zeggen dat ze gespecialiseerde IT security bedrijven uitnodigen om tests uit te voeren. In deze zogenoemde penetration tests proberen deze bedrijven binnen te dringen in het netwerk van Bitvavo. Je kan dit zien als goedaardige hackers.

Dit zorgt ervoor dat zwakke plekken in de beveiliging opgespoord worden, zodat deze vervolgens gedicht kunnen worden. Dit soort audits zijn niet goedkoop, en het toont dus aan dat Bitvavo bereid is om te investeren in de veiligheid van het platform.

Twee-factor Authenticatie (2FA)

Ook is het mogelijk om je account te beveiligen met twee-factor authenticatie. Ik moet wel zeggen dat dit niet heel bijzonder is, iedere crypto aanbieder maakt hier wel gebruik van.

2FA wil zeggen dat je je identiteit, naast een gebruikersnaam en wachtwoord, moet verifiëren middels een derde partij. Dit kan bijvoorbeeld via de 2FA app van Google. Je moet bij een login een 6 cijferige code invullen om in te kunnen loggen. Deze code ververst iedere paar seconde en is dus constant uniek.

Overigens maakt Bitvavo ook gebruik van IP checks. Log je in via een IP adres waar nog nooit mee is ingelogd op jouw account? Dan moet je het IP adres bevestigen middels een link die je via e-mail ontvangt. Ook dit zorgt ervoor dat eventuele hackers niet zomaar kunnen inloggen met jouw e-mailadres en wachtwoord.

Wet- en regelgeving vanuit de DNB

Tot slot voldoet Bitvavo aan de Nederlandse wetgeving als het gaat om de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme. Ook voldoet Bitvavo aan de zogenaamde Know Your Customer wetgeving.

Op zich heb je hier als gebruiker niet direct een voordeel van, maar het is wel een geruststellende gedachte dat Bitvavo in ieder geval alles doet om te voldoen aan de Nederlandse en Europese regelgeving.

Waar is Bitvavo gevestigd?

Bitvavo is gevestigd in Amsterdam. Ik heb zelf de eer gehad om een bezoek te brengen aan hun kantoor en kan bevestigen dat er enorm veel mensen werken aan dit platform. Er zijn meer dan 100 medewerkers in dienst die werken aan het bouwen van een platform voor heel Europa.

Persoonlijk ben ik groot fan van Bitvavo. Vergeleken met andere aanbieders werken er enorm veel slimme koppen en zijn de kosten vele malen lager! Wil je voor het eerst gaan investeren in cryptocurrencies en heb je nog geen broker? Dan zou ik je Bitvavo absoluut aanraden. Maak gebruik van deze link (Bitvavo website) om gebruik te maken van de welkomstactie. Je betaalt dan geen transactiekosten over de eerste €1.000 in 14 dagen. Succes!

Ben

Ben heeft interesse in alles wat met veiligheid te maken heeft. Beroepsmatig heeft hij ook jaren in de beveiliging en brandbeveiliging gewerkt, vanuit die positie is hij deze website gestart. Op Benveiliger.nl probeert hij zo veel mogelijk van zijn kennis te delen om Nederland iedere dag een stukje veiliger te maken.

Recent Content