Hoe werken anti inbraakstrips voor openslaande deuren?


Je hebt openslaande deuren en hebt een hekel aan inbrekers, zuinig als je bent op je familie en je spullen. Maar hoe voorkom je nou dat inbrekers hun slag slaan en via de deur je huis binnenkomen? Heel simpel, met inbraakstrips voor openslaande deuren, naar buiten draaiende deuren dus.

Je monteert ze zelf en de inbrekers zullen na het zien van de inbraakstrips liever elders hun heil zoeken. En proberen ze het wel, dan zijn ze veel te lang bezig en maken ze veel te veel lawaai. Dan ben je zelf al wakker geworden om de inbrekers te verjagen.

Wat is de beste inbraakstrip voor openslaande deuren?

Een eenvoudig te installeren inbraakstrip is deze inbraakstrip welke geschikt is voor openslaande deuren. Let bij het aanschaffen van de strips altijd goed op of ze voor openslaande of binnenslaande deuren geschikt zijn.

Het is verstandig voor deze optie te kiezen, zeker in de wetenschap dat 36 procent van de inbrekers zich via de achterdeur toegang tot huizen verschaft. Overigens beweren de makers van anti inbraakstrips niet dat inbreken met de strips onmogelijk is. Wel is bewezen dat het de inbrekers behoorlijk vertraagt. Bij een standaard strip is dat tenminste drie minuten.

Er zijn strips beschikbaar die de inbrekers nog langer hinderen in hun werk. Van anti inbraakstrips gaat bovendien een sterk preventieve werking uit. Bij het zien van de strips gaan inbrekers liever een deurtje verder. 

Wat is een anti-inbraakstrip?

Een anti inbraakstrip bestaat uit twee (vaak) metalen strips die ervoor moeten zorgen dat de kans op inbraak sterk gereduceerd wordt. Er wordt een strip aan het kozijn bevestigd, de tweede strip wordt aan de deur gemaakt.

Als de deur gesloten wordt, zal de sluitnaad volledig verdwenen zijn. Daarom is de deur niet langer met een breekijzer te forceren en te openen. Zelfs niet als inbrekers zich bedienen van de flippermethode. Dit is een manier van inbreken waarbij plastic gebruikt wordt.

De strip voorkomt dat inbrekers gemakkelijk en vooral snel hun slag kunnen slaan. Als ze er al aan beginnen, want doorgaans beginnen ze er niet eens aan als ze anti inbraakstrips ontdekken.

Deze SecuStrip is verkrijgbaar bij Praxis. Bekijk hem hier (Praxis)

Waar moet je op letten bij een inbraakstrip op openslaande deuren?

Je bent verstandig en dus besluit jij de deuren te voorzien van anti inbraakstrips. Waar je goed op moet letten is of je te maken hebt met strips voor naar buiten draaiende deuren of naar binnen draaiende deuren.

Waar je zeker ook op moet letten is of je te maken hebt met anti inbraakstrips die voorzien zijn van het liefst het SKG-keurmerk. Dan weet je zeker dat je de juiste anti inbraakstrips hebt.

Zeker als je te maken hebt met naar buiten draaiende deuren is het verstandig voor deze strips te kiezen. De sluitnaad van deze deuren zit dan namelijk altijd aan de buitenkant. Daardoor zijn de sluitposten steeds zichtbaar. Dat zou een uitnodiging voor inbrekers kunnen zijn om het toch maar eens te proberen. Met het plaatsen van de anti inbraakstrips voorkom je dat al voor het grootste deel.

Je dient straks bij het monteren ook rekening te houden met de teruglegging. Dat is het aantal millimeters dat de deur verzonken ligt in het kozijn. Dit geldt speciaal voor openslaande deuren.

Behalve dat je zoekt naar anti inbraakstrips met een SKG keurmerk, kijk je ook bij de aankoop of de strips voldoen aan de Politie Normen Veilig Wonen. In de praktijk is het echter vaak zo dat als er sprake is van een SKG keurmerk, de strips ook meteen voldoen aan de door de politie gestelde normen voor veilig wonen. 

Hoe kun je anti inbraakstrips zelf monteren?

Wil je de anti inbraakstrip zelf monteren? Als je een beetje handig bent is dat prima te doen. Je doet dat op de volgende manier:

 • Meet de hoogte van de deur
 • Zaag de ant inbraakstrip op maat met een ijzerzaag
 • Sluit de deur en houdt de deurstrip tegen de buitenkant van de deur
 • Zorg dat er 2mm tussenruimte is tussen de strip en het kozijn
 • Teken de schroefgaten af en boor de gaten voor
 • Zet de strip vast met de bijgeleverde schroeven
 • Houdt de andere strip tegen het kozijn en zorgt voor 2mm tussenruimte tussen de voorkant van de strip en de deur
 • Je tekent de schroefgaten af en boort de gaten voor
 • Zet ook deze strip met de meegeleverde schroeven vast
 • Dek de schroeven met de meegeleverde dopjes af. Hierdoor is het lastiger om de strip los te schroeven en heb je minder last van roestvorming
 • Lak de strips eventueel af in de kleur van de deur en het kozijn
Foto ter illustratie (binnenslaande deur)

Beste anti inbraakstrips openslaande deuren

De beste anti inbraakstrips voor openslaande deuren? Daar hoort zeker de SecuStrip Basic (Praxis) van de Praxis bij. Deze strip heeft het SKG keurmerk en voldoet aan de Politie Normen Veilig Wonen (PKVW). Bovendien kun je deze strips gemakkelijk zelf aanbrengen.

Praxis heeft ook de SecuStrip Plus (Praxis). Deze anti inbraakstrip helpt het werk van inbrekers liefst zes minuten vertragen, bij de Basic is dat drie minuten. Voor het overige hebben de strips dezelfde eigenschappen.

Bol.com biedt daarnaast de Axa M3-EX (Bol) aan. De strips maak je eenvoudig op maat en bovendien zijn ook deze strips snel te monteren. Ook heeft deze strip een SKG keurmerk en voldoet het eveneens aan de PKVW. Daarmee hebben inbrekers geen schijn van kans ongestoord hun werk te kunnen doen.

Zo zijn er nog veel meer anti inbraakstrips voor openslaande deuren. Het is zeer verstandig de strips aan te brengen. De montage is niet moeilijk en je voorkomt er echt een heleboel narigheid mee. 

Met anti inbraakstrips vertraag je inbrekers. Bovendien gaat er een sterk preventieve werking vanuit. Kijk bij de aankoop van deze strips of je te maken hebt met naar binnen of naar buiten draaiende deuren. Monteren kun je prima zelf en koop bij voorkeur strips met het SKG keurmerk of het PKVW, dit is de norm die de politie stelt als je veilig wilt wonen.

Ben

Ben heeft interesse in alles wat met veiligheid te maken heeft. Beroepsmatig heeft hij ook jaren in de beveiliging en brandbeveiliging gewerkt, vanuit die positie is hij deze website gestart. Op Benveiliger.nl probeert hij zo veel mogelijk van zijn kennis te delen om Nederland iedere dag een stukje veiliger te maken.

Recent Content