Review: Eufy Alarmsysteem inclusief camera


In dit artikel geef ik je graag mijn persoonlijke mening over het alarmysteem van Eufy. Ik heb het alarmsysteem nu ongeveer een maand in gebruik en heb hem gekocht in combinatie met een Eufy 2C camera.

Ik geef in dit artikel niet alleen de pluspunten, maar ook een opsomming van de verbeterpunten van dit systeem.

Korte samenvatting

In het kort kan in concluderen dat ik zeer tevreden ben over het alarmsysteem van Eufy. Het is zeer betaalbaar en voldoet volledig aan mijn verwachtingen. Ik kocht het systeem bij Coolblue (check de prijs), maar hij ook te koop bij Bol.com (check de prijs).

Pluspunten

 • Betaalbaar
 • Gemakkelijk te installeren
 • Geen maandelijks abonnement
 • Goede app

Minpunten

 • Sirene is niet erg luid
 • Deursensoren zijn wat groot
 • Tijdsaanduiding camerabeelden incorrect

Wat zit er in de doos

Standaard bevat het Eufy Alarmsysteem vijf onderdelen. Ik heb daar persoonlijk nog een 2C camera aan toegevoegd. Het voordeel hiervan is dat je de camera los kan bestellen, aangezien het alarmsysteem al met een basisstation komt.

Inhoud van het Eufy Alarmsysteem:

 • Basisstation
 • Bedieningspaneel
 • 1 Bewegingssensor
 • 2 Deur/raam sensoren

Daarnaast kocht ik dus nog deze Eufy 2C camera (Coolblue) er los bij. Deze camera hangt bij mijn voordeur, zodat ik hem eventueel ook kan gebruiken om met de postbode te communiceren.

De sensoren worden geleverd met dubbelzijdige tape, en de camera wordt geleverd met pluggen en schroeven. Verder wordt er een internetkabel meegeleverd waarmee het basisstation aan je router gehangen kan worden.

Installatie van het alarmsysteem

De installatie van het alarmsysteem was echt doodeenvoudig en binnen de kortste keren klaar. Je hangt eerst het basisstation aan je internet router, en download de app. Vervolgens voeg je het basisstation toe via de app.

Daarna kan je de sensoren en het bedieningspaneel één voor één koppelen aan het basisstation. Dit kan allemaal via de app, en in de app wordt stap voor stap middels afbeeldingen getoond hoe je dit moet doen. Los van het uitpakken en downloaden van de app, heb je binnen 5 minuten alles gekoppeld.

De sensoren heb ik met de bijgeleverde dubbelzijdige tape geplaatst. De tape is erg sterk. Zelfs zo sterk, dat ik me afvraag of ik de sensoren ooit nog zonder schade aan de verf kan verwijderen. Dat is voor mij van belang, aangezien ik in een huurwoning woon. Ik zou het gehele alarmsysteem dus graag meenemen wanneer ik ga verhuizen.

De deur en/of raamsensoren zijn gemakkelijk in het kozijn te plaatsen. Ik heb ervoor gekozen om deze op de twee meest inbraakgevoelige plaatsen te installeren. Je zou eventueel kunnen overwegen om extra sensoren te bestellen voor overige deuren en ramen, maar ik heb daar niet voor gekozen.

De bewegingssensor heb ik zo geplaatst, dat hij zo veel mogelijk van de woning in de gaten kan houden. Het maakt niet uit of iemand nu via de voorkant- of de achterkant van de woning binnen komt. De bewegingssensor zal in beide gevallen beweging detecteren.

Tot slot moet je nog het bedieningspaneel ophangen. Dit kan met zowel dubbelzijdige tape als met meegeleverde schroeven. Ik heb ervoor gekozen om het paneel met tape vast te maken. Je doet dit door een houder vast te plakken aan de muur, het paneel zelf kan je altijd uit de houder halen. Op die manier kan je het paneel er later af halen om hem op te laden.

Het basisstation van Eufy

Het basisstation wordt dus meegeleverd bij het alarmsysteem. Het mooie daarvan is dat je ook direct één of meerdere camera’s aan het basisstation kan koppelen. Een 2C camera (uitbreiding) kostte mij 99 euro. Dit vond ik een interessante optie, aangezien ik toch al een basisstation bij het alarmsysteem geleverd kreeg.

Naast het koppelen van alle onderdelen, is het basisstation ook direct de sirene voor het geheel. De sirene valt mij eerlijk gezegd wat tegen. Je kan het vergelijken met een laptop die op maximaal volume het geluid van een sirene afspeelt. Binnen het huis hoor je dit wel, maar vanuit buiten is dit nauwelijks hoorbaar.

Eufy heeft zelf aangegeven in de toekomst ook met een buitensirene te komen. Dat zou in mijn ogen een welkome toevoeging aan dit systeem zijn.

Voor nu heb ik dit toch deels op kunnen lossen. De camera heeft namelijk ook een sirene functie. In de app kan je regels/scenarios programmeren. Ik heb het zo ingesteld dat de sirene van de camera af gaat, wanneer de sirene van het basisstation afgaat.

De camera hangt buiten bij mijn voordeur en maakt redelijk veel lawaai. Deze sirene is duidelijk luider dan die van het basisstation. Hierdoor is de sirene dus ook buiten duidelijk hoorbaar. Ik moet er wel bij zeggen dat het absoluut niet zo luid is als de professionele buitensirenes die speciaal hiervoor ontwikkeld zijn, maar het zal absoluut een afschrikwekkend effect hebben.

Tot slot moet je nog goed nadenken over waar je het basisstation gaat plaatsen. De sirene stopt zodra je het basisstation uit de stroom trekt. Niet heel handig dus. Ik heb ervoor gekozen om het basisstation achter een gesloten deur te plaatsen, die altijd op slot zit. Hierdoor hoor je de sirene minder goed.

Eufy 2C camera in combinatie met het alarmsysteem

Ik ben blij dat ik heb gekozen voor een uitbreiding met een camera van Eufy. Zoals ik zal zei is dat vrij voordelig doordat je al een basisstation hebt, en dus alleen de uitbreiding van één camera hoeft aan te schaffen.

De camera heeft een Full HD resolutie (1080p) en dat is voor mij meer dan voldoende. Ik kan personen duidelijk herkennen en het geeft een prettig gevoel dat er altijd een camera mee kijkt.

De bewegingssensor werkt ook perfect. Ik heb nog geen valse meldingen gehad en voor zover ik weet heb ik ook nog geen personen gemist. Wellicht dat er meer valse meldingen komen als je hem in een omgeving hangt met meer planten en dergelijke.

Daarnaast kan je via de camera spreken met de persoon voor de camera. De speaker in de camera is boven verwachting goed en luid, ik ben zeer goed te verstaan als ik middels de app wat zeg. De microfoon is ook prima, ik kan vrijwel altijd goed verstaan wat de persoon voor de camera zegt. Dit alles doe je overigens via de Eufy app.

Het enige minpunt is de tijdstempel op de beelden van de camera. Bij mij loopt dit zo’n 11 uur achter. Wat ik ook probeer, ik krijg dit niet opgelost. Alle tijdzones staan goed ingesteld en ook in de app staat dat er om xx:xx uur beweging gedetecteerd is. Die tijd klopt, maar als ik de beelden terugkijk staat er dus een ander tijdstip in de tijdstempel. Ik heb op forums al gelezen dat je de camera opnieuw zou moeten koppelen aan het systeem om het op te lossen, maar daar heb ik geen zin in. Dan zou ik al mijn instellingen opnieuw moeten instellen, ik laat het voor nu zoals het is.

Tot slot kan ik nog zeggen dat de batterij het tot nu toe enorm goed volhoud. Ik zou mezelf omschrijven als een gemiddelde gebruiker, ik kijk misschien twee keer per dag de live beelden van de camera uit. Daarnaast wordt er een keer of 5 per dag beweging gedetecteerd en gefilmd. Bijvoorbeeld wanneer ik thuis kom of wanneer de pakketbezorger langs komt. Na één maand gebruik heeft de camera nog ruim 95% batterij over.

Conclusie: Zou ik het Eufy Alarmsysteem aanraden?

Ik ben zeer te spreken over de prijs/kwaliteit verhouding van het Eufy Alarmsysteem. De prijs ligt een stuk lager dan grote concurrenten en je zit niet vast aan een abonnement. Daarvoor krijg je zeer degelijke producten en een app die precies doet wat hij moet doen.

Ben je op zoek naar een eenvoudig alarmsysteem wat jou (op je telefoon) en mensen om je woning heen (buren) alarmeert wanneer er ingebroken wordt? Dan is het Eufy Alarmsysteem zeker een interessante optie.

Duurdere alarmsystemen met een luidere sirene en meer sensoren kunnen beter zijn, maar zijn vaak ook vele malen duurder. Ik zie het Eufy systeem echt als een no-nonsense instapproduct. Plug-and-play en direct klaar voor gebruik!

Benieuwd naar de prijs? Bekijk het Eufy Alarmsysteem dan hier:

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl

Ben

Ben heeft interesse in alles wat met veiligheid te maken heeft. Beroepsmatig heeft hij ook jaren in de beveiliging en brandbeveiliging gewerkt, vanuit die positie is hij deze website gestart. Op Benveiliger.nl probeert hij zo veel mogelijk van zijn kennis te delen om Nederland iedere dag een stukje veiliger te maken.

Recent Content