Review: Oxford Boss Alarm ART4 schijfremslot


Voor de motorrijder met weinig opbergruimte, is er niets zo fijn als een goed schrijfremslot. Een schijfremslot past vaak onder het zadel en kan zo gemakkelijk meegenomen worden. Vandaag schrijven we een review van de Oxford Boss Alarm ART4.

Algehele indruk van de Oxford Boss Alarm

De Oxford Boss Alarm ART4 is een schijfremslot met ingebouw alarm. Het slot is voor een schijfremslot wat aan de grote kant. Het grote voordeel van dit slot is dat het gebruikt kan worden in combinatie met een kettingslot. Persoonlijk gebruiken wij dit slot thuis om het kettingslot mee af te sluiten. Zodra we op pad gaan, gaat het slot mee onder het zadel en is het overal aan de schijfrem te bevestigen. Zo sla je twee vliegen in één klap.

We gebruiken dit slot nu zo’n 4 maanden en zijn erg tevreden. Het is gemakkelijk in gebruik en voldoet aan de wensen die we van een schijfremslot met alarm hebben. Toch zijn er wat verbeterpuntjes.

Let bij aanschaf goed op de afmetingen. Bij ons pas het slot nét over de remschijf

Allereerst kan het slot op twee manieren in elkaar geschoven worden. Het  U profiel dient in het gele gedeelte geschoven te worden. Enkel wanneer deze op de juiste manier bevestigd wordt, gaat het alarm aan. Op zich is dit een handige feature, we willen namelijk niet altijd het alarm gebruiken. Het is echter niet altijd in één oogopslag duidelijk welke kant het alarm activeert en welke kant niet. Dit is wel aangegeven middels een rode pijl, maar dit kan in onze ogen een stuk duidelijker.

De sleutel kan maar op één manier in het slot

Een tweede verbeterpunt is de sleutel. De sleutel heeft een U vorm. Hierdoor past de sleutel maar op één manier in het slot. Wanneer je het slot beweegt om het los te koppelen, heb je enkele seconde om het slot met de sleutel open te maken. Wanneer de sleutel verkeerd om gebruikt wordt, gaat het slot niet open. Op dat moment begint het alarm te klinken en wordt je door het gehele terras aangekeken. Niet zo prettig dus!

Het alarm van de Oxford Boss

Het alarm van dit slot is ‘oke’ te noemen, maar we zijn er niet laaiend enthousiast over. De activatie gaat op zich goed. Het slot is niet té gevoelig, maar bij daadwerkelijke beweging wordt het alarm getriggerd. Er klinkt een waarschuwingspiep en je hebt enkele seconden om het slot open te maken. Ook wanneer iemand per ongeluk het slot aanraakt zal hij een waarschuwingspiep geven. Als het slot vervolgens met rust gelaten wordt, is er niets aan de hand.

Blijft het slot na de waarschuwingspiep bewegen én wordt het niet geopend? Dan zal het alarm afgaan. En dat is nu precies waar het in onze ogen beter kan. Het volume van het alarm is simpelweg niet enorm luid. Ja, met zo’n 100 dB is hij redelijk luid. Luid genoeg om je hard te schamen wanneer je je slot niet open krijgt. Maar wanneer je 20 meter verderop binnen zit, zal je het alarm mogelijkerwijs niet horen. Dit is in onze ogen een gemiste kans.

Gebruiksgemak van de Oxford Boss Alarm

We bespreken hierboven enkele verbeterpunten of nadelen van dit alarm. Al met al zijn we echter erg blij met onze aanschaf. Een schijfremslot met alarm voelt net wat veiliger dan een standaard schijfremslot. Wanneer je op een terras zit en je motor net niet goed in het oog kunt houden, geeft de aanwezigheid van een alarm je een geruststellend gevoel. Ook is het slot wat formaat betreft perfect. Het past onder het zadel en is dus gemakkelijk mee te nemen. Er zijn kleinere sloten verkrijgbaar, maar deze zijn niet voorzien van een alarm.

De Oxford Boss Alarm past in veel gevallen onder het zadel

Specificaties van de Oxford Boss Alarm ART4

 • Ingebouwd alarm
 • Inclusief batterijen
 • Gratis herinneringskabel/remindercable
 • Geïntegreerde stofkap
 • Binnenmaten: 41 mm breed en 54 mm lang
 • Diameter beugel: 16 mm
 • ART 4 gekeurd
 • ART toelatingsnummer 4075
 • Geaccepteerd door vele verzekeraars.
 • Getest op “5 Minute attack”
 • Wordt geleverd met 3 sleutels
Oxford Boss Alarm schijfremslot ART4

Eindconclusie

Ben je op zoek naar een ART4 goedgekeurd schijfremslot mét alarm? Dan is de Oxford Boss Alarm ART4 iets voor jou! Ondanks een aantal kleine verbetermogelijkheden zijn wij enorm blij met dit slot en geeft het ons een geruster gevoel ten opzichte van een gewoon schijfremslot.

Dit Oxford Boss Alarm schijfremslot is onder andere te koop bij en Bol.
(Klik voor de laatste prijs. Koop je via onze link? Dan krijgen wij een kleine commissie. Dit kost je niets en zo kunnen wij reviews blijven schrijven)

Ben

Ben heeft interesse in alles wat met veiligheid te maken heeft. Beroepsmatig heeft hij ook jaren in de beveiliging en brandbeveiliging gewerkt, vanuit die positie is hij deze website gestart. Op Benveiliger.nl probeert hij zo veel mogelijk van zijn kennis te delen om Nederland iedere dag een stukje veiliger te maken.

Recent Content