Review: Vinz Ketting Motorslot ART4


Je motor is je dierbaar en juist daarom wil je niet dat hij gestolen wordt. Daarnaast is een goed slot vanuit de verzekering vaak een vereiste. Het liefst betaal je ook njet teveel voor zo’n slot. Daarom delen we vandaar onze ervaring met het ART4 kettingslot van Vinz.

Onze ervaring met het Vinz kettingslot

We hebben het Vinz kettingslot nu ongeveer een half jaar in ons bezit en delen je graag onze ervaring met dit kettingslot. Zelf gebruiken we het slot om de motor in de garage af te sluiten om zo aan de vereisten van de verzekering te voldoen. Idealiter combineer je dit slot met een verankering in de muur of de vloer, zodat niemand met de motor aan de haal kan.

Onze algemene ervaring is dat het het een redelijk slot is. Het slot heeft wel wat verbeterpunten maar daar tegenover staat dat het slot niet duur is. Hiernder geven we de details die we met je kunnen delen op basis van onze ervaring.

Sleutelgat niet altijd soepel

Ons grootste verbeterpunt is het sleutelgat van dit slot. We merken dat de sleutel niet altijd goed rond gedraaid kan worden. Dit is niet op te lossen met wat olie, aangezien er een blokkade te voelen is. Het is dus niet zo dat de sleutel zwaar of stroef beweegt, maar in bepaalde situaties om de sleutel niet rond te draaien. In dat geval halen wij de sleutel uit het sleutelgat en voeren we deze andersom in, wat in de meeste gevallen het probleem oplost. We weten niet goed of dit een probleem is van ons exemplaar of van de gehele Vinz lijn, maar wij vreze, voor het tweede.

Het Vinz motor kettingslot met ART4 certificering

Stevigheid van het slot

Het slot voelt redelijk stevig aan, maar er zijn wel wat gammele plekken te ontdekken. De schuif die het sleutelgat moet afdekken is bijvoorbeeld van plastic. Dit voelt erg goedkoop en breekbaar aan. Ook het open en dicht schuiven van dit klepje gaat niet erg soepel. Dit heeft geen vervolg voor de stevigheid van het slot, maar maakt wel dat het slot wat goedkoop aanvoeld. Nogmaals; de prijs is ook daadwerkelijk laag.

Het slot is ART4 gekeurd. Dit betekend dat hij goedgekeurd is voor de meeste motorverzekeringen. Je weet dus zeker dat een eventuele dier moeite zal hebben om het slot te forceren.

Welke maat kettingslot is geschikt voor een motor

Wanneer je op zoek bent naar het Vinz kettingslot, zal je zien dat hij in verschillende lengtes te koop is. Het kortste model van deze ketting is 120 centimeter lang. Verder zijn de 150, 200, 300 centimeter variant te koop. We krijgen vaak de vraag welke lengte ketting geschikt is voor de motor. Hierbij is het verstandig om vooraf te bedenken hoe je het slot wilt gebruiken. Wij leggen onze motor niet aan een ankerpunt en leggen de ketting enkel door het achterwiel. In dit geval is 120 centimeter het goedkoopst en ook voldoende. Bijkomend voordeel is dat deze ketting nog eventueel meegenomen kan worden. Wil je je motor graag vast leggen? Dan kies je beter voor een 150 of zelfs 200 centimeter variant. Wanneer je meerdere motoren vast zou willen zetten kan je eventueel voor de 300 centimeter variant kiezen.

Conclusie

Wanneer je kiest voor het Vinz kettingslot, geschikt voor motoren, kies je voor een betaalbaar en degelijk kettingslot. De afwerking van het slot kan wat beter, maar hier is de prijs ook naar. Het is een geschikt slot om thuis of op niet dag-dagelijkse basis te gebruiken.

Het kettingslot is te koop Bol.
(Klik voor de laatste prijzen. Via onze link ontvangen wij een kleine commissie, dit kost je niets extra en helpt ons om reviews te blijven schrijven)

Ben

Ben heeft interesse in alles wat met veiligheid te maken heeft. Beroepsmatig heeft hij ook jaren in de beveiliging en brandbeveiliging gewerkt, vanuit die positie is hij deze website gestart. Op Benveiliger.nl probeert hij zo veel mogelijk van zijn kennis te delen om Nederland iedere dag een stukje veiliger te maken.

Recent Content