Wat is het beste alarmsysteem voor een garagebox?


Een goed werkend alarmsysteem maakt jouw garagebox een stuk veiliger. In een garagebox stal je immers vaak kostbare spullen. In dit artikel vertel ik je welk alarmsysteem voor je garagebox het beste is.

Het voordeel van een alarmsysteem

Met een alarmsysteem voor je garagebox kun je alles wat er rondom je garagebox gebeurd in de gaten houden. Dat is wel zo’n prettig idee wanneer je waardevolle spullen in je garagebox hebt opgeslagen.

In dit artikel vertel ik je eerst meer over waar je op moet letten bij de aanschaf van een alarm voor een garagebox. Daarna vertel ik meer over de verschillende sensoren van alarmsystemen voor garageboxen.

Wat is het beste alarmsysteem voor een garagebox?

Met het alarmsysteem van eTiger kan je je garagebox eenvoudig beveiligen. Via de eTiger Home app kun je het alarmsysteem beheren en ontvang je meldingen wanneer er zich verdachte praktijken rondom je garagebox voordoen.

Een draadloos of bekabeld alarmsysteem

Allereerst zal ik je meer vertellen over de verschillen die er zijn tussen een bekabeld of een draadloos alarmsysteem. Je kunt namelijk zowel een bekabeld alarmsysteem als een draadloos alarmsysteem in je garagebox installeren.  Zowel een draadloos als een bekabeld alarmsysteem hebben elk hun eigen voordelen.

Draadloze alarmsystemen zijn eenvoudig in je garage te plaatsen. Binnen een korte tijd is jouw garagebox voorzien van een goed werkend alarmsysteem zonder dat hier breekwerk aan te pas hoeft te komen. Wel heeft een draadloos alarmsysteem als nadeel dat zo’n alarmsysteem minder stabiel is dan een bekabeld alarmsysteem.

Een draadloos alarmsysteem wordt namelijk vaak aangesloten op de WIFI in je woning. Het is niet altijd zelfsprekend dat je in je garagebox gebruik kunt maken van je WIFI netwerk.

Daarnaast is een draadloos alarmsysteem makkelijker te hacken zodat inbrekers het systeem eenvoudig uit kunnen schakelen.

Tevens moet je rekening houden met het bereik van een draadloos alarmsysteem. Je kan de detectoren van het systeem maar op een beperkte afstand vanaf de plaats van het systeem bedienen.

Wanneer je zeker wil weten dat het alarmsysteem van je garagebox altijd optimaal functioneert, is een bekabeld alarmsysteem aan te raden.

Voor een bekabeld alarmsysteem is wel wat hak en breekwerk nodig, maar er bestaat weinig risico dat het alarmsysteem uitvalt of dat er storingen optreden in het systeem. Een bekabeld alarmsysteem is dus aan te bevelen.

Wel is het belangrijk om te weten of je zomaar hak en breekwerk uit mag voeren in je garagebox. Wanneer jij de rechtmatige eigenaar van de garagebox bent is dit vaak geen probleem, maar het is ook mogelijk dat je de garagebox huurt van iemand anders.

Toch is het tegenwoordig mogelijk om een draadloos alarmsysteem aan te schaffen voor je garagebox met een stabiele verbinding. Er zijn namelijk alarmsystemen verkrijgbaar die werken met een simkaart. Door een simkaart in het systeem te installeren beschikt het alarmsysteem over een eigen netwerk, waardoor het systeem locatieonafhankelijk geïnstalleerd kan worden.

Het nieuwste alarmsysteem van eTiger wat ik al eerder noemde, het eTiger S6 smart home draadloos alarmsysteem (verkrijgbaar bij Bol.com) is een voorbeeld van zo’n alarmsysteem. Dit systeem is goed betaalbaar en doet wat het moet doen.

Bediening vanaf buiten

Wanneer je op zoek bent naar het beste alarmsysteem voor je garagebox is de bedieningswijze van het systeem niet geheel onbelangrijk. Hieronder vertel ik je meer over de verschillende bedieningswijzen van een alarmsysteem.

Bij een bekabeld alarmsysteem maak je gebruik van een bedieningspaneel waarmee je het alarm kunt bedienen. Wanneer je je garagebox binnentreedt kun je met behulp van het bedieningspaneel het alarm uitschakelen. Op het moment dat je je garagebox weer verlaat kun je dan het alarmsysteem weer inschakelen.

Wanneer er verdachte praktijken in of rondom je garagebox worden gesignaleerd zal je bij een bekabeld alarmsysteem vaak worden gewaarschuwd door middel van een sms.

Bij een draadloos alarmsysteem kun je het systeem bedienen via een app. Tevens kun je in zo’n app vaak allerlei instellingen invoeren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het instellen van de bewegingszones. Daarnaast kun je door middel van zo’n app vaak alles eenvoudig controleren of er zich verdachte activiteiten voordoen rondom jouw garagebox.    

Wanneer er een draadloos alarmsysteem in je garagebox is aangesloten zal je vaak een melding ontvangen van het systeem door middel van een sms of pushbericht.

Bij zowel een draadloos als een bekabeld alarmsysteem is het mogelijk dat er een sirenegeluid hoorbaar is op het alarmsysteem in je garagebox wat inbrekers afschrikt.

Locatie van de garagebox

Welk alarmsysteem het beste is voor jouw garagebox, is ook afhankelijk van de locatie van de garagebox. Wanneer de garagebox achter of naast je woning staat, is het mogelijk om voor een draadloos systeem te kiezen wat werkt via de WIFI in je woning.

Maar het is ook mogelijk dat de garagebox een paar honderd meter van je woning verwijderd is. Wanneer dit het geval is, is het niet mogelijk om gebruik te maken van de WIFI in je woning, maar zal je voor een bekabeld systeem moeten kiezen. Of voor een systeem wat werkt met behulp van een simkaart.

Daarnaast zijn er verschillende sensoren voor een garagebox verkrijgbaar die in verbinding staan met het alarmsysteem. Hieronder vertel ik je meer over de verschillende sensoren die verkrijgbaar zijn voor garageboxen.

Verschillende sensoren voor een garagebox

Bewegingssensor

Een wegingssensor detecteert bewegingen. Met een bewegingssensor voor het alarmsysteem van je garagebox kun je op een extra plek rondom je garage in de gaten houden of er iets beweegt. Het is vaak mogelijk om sensoren toe te voegen aan het alarmsysteem.

Glasbreuksensor

Een glasbreuksensor geeft direct alarm wanneer er een ruit kapot wordt geslagen. Je wordt dan direct op de hoogte gesteld van een verdachte situatie bij een eventuele inbraak in je garagebox. Wanneer er in jouw garagebox ruiten zitten, is een glasbreuksensor een waardevolle toevoeging aan het alarmsysteem.

Deurcontact sensor

Een deurcontact sensor geeft een melding aan het alarmsysteem op het moment dat er een deur wordt geopend. Zo’n sensor bestaat uit twee delen. Het alarm gaat pas af op het moment dat deze twee delen geen verbinding meer met elkaar maken.

Er zijn dus verschillende sensoren voor een garagebox die gekoppeld kunnen worden met een alarmsysteem. Vaak zijn er bij een alarmsysteem een aantal sensoren bijgeleverd welke je optioneel uit kunt breiden.

Het beste alarmsysteem voor een garagebox

eTiger s6 smart home

Bij Bol.com word het eTiger s6 smart home draadloos alarmsysteem Als beste beoordeeld. Dit alarmsysteem kun je draadloos gebruiken, maar ook via een optionele simkaart. De meldingen van het systeem ontvang je via de eTiger home app. In deze app kun je tevens accessoires aan het systeem toevoegen en gebruikers toevoegen. Dit systeem is voorzien van een ingebouwde sirene en wordt geleverd met een bewegingsmelder, 2 deurcontact sensoren en 2 afstandsbedieningen. Daarnaast is het mogelijk om dit systeem uit te breiden met extra sensoren.

Een bijkomend voordeel van dit alarmsysteem is dat je allerlei andere producten van eTiger aan dit systeem kunt koppelen. Wanneer je verlichting van eTiger in je garagebox hebt, kun je de verlichting aan laten gaten op het moment dat het alarm afgaat.  

Somfy home alarm

Het Somfy home alarm (Bol) word bij Bol.com erg goed beoordeeld. Dit is een plug and play alarmsysteem wat je eenvoudig kunt installeren. Bij dit systeem worden drie deurcontact sensoren en een bewegingssensor geleverd. Wanneer het alarmsysteem wordt ingeschakeld ontvang je een melding op je telefoon en gaat er tegelijkertijd een luide sirene af.

Kort samengevat

Met een alarmsysteem wordt het stallen van je auto of je motor in je garagebox een stuk veiliger. Wanneer je op zoek bent naar een betaalbaar alarmsysteem voor je garagebox, zou ik persoonlijk het eTiger s6 smart home alarmsysteem aanschaffen. Dit systeem heeft namelijk talloze opties, is eenvoudig te bedienen en kun je zowel op het WIFI netwerk, als op een GSM-netwerk aansluiten.

Voor nog geen €200,- heb je dan een goed werkend alarmsysteem welke je optimaal kunt laten werken door er een simkaart in te stoppen.

Zelf zou ik dus kiezen voor een draadloos alarmsysteem. Zo’n alarmsysteem beveiligd je huidige garagebox goed, maar mocht je ooit van plan zijn om een andere garagebox te huren of te kopen, kun je dit alarm eenvoudig meenemen.

Veel succes met de keuze!

Ben

Ben heeft interesse in alles wat met veiligheid te maken heeft. Beroepsmatig heeft hij ook jaren in de beveiliging en brandbeveiliging gewerkt, vanuit die positie is hij deze website gestart. Op Benveiliger.nl probeert hij zo veel mogelijk van zijn kennis te delen om Nederland iedere dag een stukje veiliger te maken.

Recent Content