Welke bank verhuurd nog kluisjes?


Wanneer je een bankkluis wilt huren, kom je er al snel achter dat de meeste banken geen kluizen meer verhuren. Je bent al snel aangewezen op het huren van een bankkluis bij een privaat bedrijf. In dit artikel geef ik je meer informatie over het huren van een bankkluis.

Geen bankkluis meer bij de bank

Vroeger was het huren van een bankkluis niet erg ingewikkeld. Je nam contact op met je bank en gaf aan dat je een kluisje zou willen huren. Tegenwoordig is dit bijna nergens meer mogelijk. Het verhuren van kluisjes is niet de core business van banken, en met het sluiten van vele vestigingen sluiten ook de bankkluizen.

Toch is het mogelijk om een safeloket in een (voormaling) bankgebouw te huren. Er zijn verschillende private ondernemingen die het aanbieden van kluizen van banken overnemen. Een van die ondernemingen is De Nederlandse Kluis. Zij heeft vestigingen door heel Nederland, veelal in oude bankgebouwen.

Waarom bieden banken geen bankkluizen meer aan?

De afgelopen jaren zijn er enorm veel bankfilialen gesloten. Banken doen steeds meer online en houden filialen enkel geopend om service te kunnen bieden.

Het verhuren van kluizen is nooit de core-business van een bank geweest. Dit is een vorm van service naar de klanten. Met de sluiting van de filialen en het teruglopende aantal klanten met een kluis, wordt het voor banken steeds minder interessant om kluizen aan te bieden.

Wanneer je contact met je bank opneemt voor het huren van een kluisje, zullen ze je vaak doorverwijzen naar een privaat bedrijf. Een voorbeeld daarvan is De Nederlandse Kluis.

Wat is een goed alternatief?

De Nederlandse Kluis is één van de aanbieders die letterlijk en figuurlijk in het gat van de banken springt. Zij openen regelmatig nieuwe vestigingen in de voormalig bankgebouwen.

De Nederlandse Kluis gebruikt niet alleen de originele kluizen die door de banken gebouwd zijn, maar zij voorzien ze ook nog eens van de nieuwste technologie. Denk bijvoorbeeld aan 24/7 camerabewaking, mistgeneratoren, een meldkamer, etc.

Kenmerken van De Nederlandse Kluis zijn:

  • Ruim 40 locaties door heel Nederland
  • Alle medewerkers zijn gescreend
  • Kluisjes verzekerd voor €10.000, €45.000 of €90.000
  • Goedkoopste kluisformaat al vanaf €9,95 per maand

Wanneer je interesse hebt in een kluis bij DNK kan je vrijblijvend een afspraak maken via de website of door te bellen. Een medewerker geeft je dan een rondleiding en je kan vervolgens besluiten om een kluis te huren, of dat niet te doen.

Tip: Benoem actiecode 79195 bij je eerste registratie om één maand gratis te ontvangen. De medewerker vraagt hier niet altijd naar, vergeet dit dus niet zelf te benoemen.

Bron: De Nederlandse Bank

Wat kan je bewaren in een kluis?

De inhoud van bankkluizen verschilt enorm. De een slaat er enkel wat documenten in op, terwijl de ander er veel kostbaarheden zoals goud en sieraden in zal bewaren. Over het algemeen slaan mensen vooral de volgende producten op in een bankkluis:

  • Documenten: Sommige mensen bewaren belangrijke documenten of foto’s in een kluis. Denk aan diploma’s, oude foto’s of documenten voor de notaris.
  • Horloges: Ook worden de safeloketten gehuurd door horloge verzamelaars. Zij willen liever niet al hun horloges in huis hebben wanneer er ingebroken wordt, dus ze bewaren een deel van hun horloge’s in een safeloket. Je kan tijdens openingstijden zonder afspraak langs komen, dus het is geen probleem als je de horloge’s regelmatig verwisseld.
  • Sieraden: Voor sieraden geldt eigenlijk hetzelfde als voor horloge’s. Vaak zijn dit ook sieraden uit een erfenis of met andere emotionele waarde.
  • Edelmetalen: Ook worden de kluisjes gebruikt voor het opslaan van edelmetalen. Dat kunnen zowel goud- en zilverbaren zijn, als unieke munten.
  • Bruidsschat: In sommige culturen ontvangt met een bruidsschat. De safeloketten worden regelmatig gebruikt om de bruidsschat veilig op te slaan.

Conclusie

De Nederlandse Kluis is in mijn ogen een goede vervanger voor de ouderwetse bankkluizen. Ze zijn in heel Nederland aanwezig, hebben interessante tarieven en voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen.

Wil je meer weten over DNK? Ik schreef eerder een review over hun service, bekijk die op deze pagina.

Wil je een kluis huren bij DNK? Vergeet dan niet om actiecode 79195 te vermelden om één maand gratis te ontvangen.

Ben

Ben heeft interesse in alles wat met veiligheid te maken heeft. Beroepsmatig heeft hij ook jaren in de beveiliging en brandbeveiliging gewerkt, vanuit die positie is hij deze website gestart. Op Benveiliger.nl probeert hij zo veel mogelijk van zijn kennis te delen om Nederland iedere dag een stukje veiliger te maken.

Recent Content