Beste Alternatief voor een Verisure Alarm


Wanneer je regelmatig de TV of radio aan hebt staan, kan het je bijna niet ontgaan zijn. De reclames voor de alarmsystemen van Verisure. Ze adverteren enorm veel, en steeds meer mensen verdiepen zich in een alarmsysteem. Toch is niet iedereen fan van Verisure. Daarom geef ik je in dit blogbericht het beste alternatief voor een Verisure alarm.

Verisure zijn experts op het gebied van sales

Verisure is een bedrijf wat wereldwijd actief is, en ook in Nederland veel adverteert voor particulieren alarmsystemen. Een specialist van Verisure komt bij je thuis langs, en stelt een plan op om je woning te beveiligen. Ondanks dat ik denk dat een Verisure alarm prima werkt, vind ik vooral dat Verisure goede verkopers zijn.

Wanneer je de vacaturewebsite van Verisure bekijkt, zal je zien dat ze vooral op zoek zijn naar sales medewerkers en accountmanagers. De eerste zin in de vacature van accountmanager luidt: “Ben jij een echte sales tijger met een winnarsmetaliteit? Dan zijn we op zoek naar JOU!”. Er wordt in de gehele vacature niets gezegd over affiniteit met beveiliging, of ervaring in de beveiligingswereld. Zo valt er te lezen: “Onze ideale kandidaat heeft dan ook een vlotte babbel met een vleugje lef, is proactief in het behalen van zijn of haar gestelde doelen, sociaal aangelegd, in voor een grapje dus beschikt ook over wat gepaste humor en last but not least: een echte winnaarsmentaliteit, want opgeven is geen optie.

Kortom, Verisure is vooral gericht op het maken van sales. Het verkopen van systemen staat op nummer één, enige vakkennis als het gaat om beveiliging komt later.

Hoe werkt een alarmsysteem van Verisure?

Het alarmsysteem van Verisure is eigenlijk vrij eenvoudig, en te vergelijken met de meeste alarmsystemen die je zelf ook bij een elektronicazaak kan kopen. Het grote verschil is dat er een meldkamer mee kan kijken op je camera’s wanneer je systeem alarm zou slaan.

Het alarm is op drie verschillende manieren te bedienen, namelijk;

  • Cijfercode
  • Badge / sleutelhanger
  • Mobiele applicatie

Je kan het alarm dus op verschillende manieren in- en uitschakelen. Ieder gezinslid zou een sleutelhanger kunnen gebruiken. Het nadeel is dat een eventuele inbreker bij het stelen van de sleutels óók het alarm kan uitschakelen. Het gebruik van de mobiele app is handig, maar wat minder handig wanneer er meerdere gezinsleden in en uit lopen. De cijfercode is efficiënt. Je schakelt het alarm simpelweg aan of uit door de cijfercode in te voeren.

Wanneer een ongewild persoon een deur opent of door de woning loopt terwijl het alarm is ingeschakeld, zal het systeem alarm slaan. Verisure belt vervolgens de bewoner via een vooraf afgesproken telefoonnummer op, om te controleren of het een valse melding betreft. Wanneer er niet opgenomen wordt, zal een tweede telefoonnummer gebeld worden.

Ook stuurt Verisure een medewerker op pad, die ter plaatse polshoogte kan gaan nemen. Hou er wel rekening mee dat Verisure landelijk (en zelfs daarbuiten) actief is. Ze zullen in de meeste gevallen dus niet zo snel ter plaatse zijn als een lokale beveiligingsorganisatie.

Waarom ik Verisure niet zou aanraden

Ondanks dat het systeem van Verisure in principe prima werkt, ben ik er geen groot fan van. Ik zou daarom persoonlijk ook aanraden om naar een alternatief te kijken.

De grootste reden hiervoor is de prijs en de beperkte extra functionaliteiten ten opzichte van een eigen alarmsysteem. De eenmalige kosten voor de hardware zijn aan de hoge kant, maar niet mijn grootste struikelblok. Je bent voor de hardware eenmalig zo’n € 400 tot € 800 kwijt, afhankelijk van de grootte van je woning.

Het echte geld wordt echter verdiend met het maandabonnement. Per maand betaal je zo’n € 30 tot € 40 voor de diensten van Verisure. Daarvoor ontvang je een koppeling met de meldkamer. Zij bellen je op bij een alarmmelding, en kijken eventueel mee op de camera. Persoonlijk vind ik dat erg veel geld, zeker omdat er ook systemen zijn die bijna hetzelfde gratis doen.

Het beste alternatief is een Eufy alarmsysteem

Zelf maak ik gebruik van het Eufy Alarmsysteem. Dit systeem doet min of meer hetzelfde. Ook dit systeem is te gebruiken met een pincode en/of applicatie op je mobiele telefoon. Enkel de sleutelhangers ontbreken.

Tip: Bekijk wat een Eufy alarm momenteel kost in de webshop van Coolblue of via Bol.com. Dit zal je een hoop geld besparen!

Wanneer er een alarmmelding gedaan wordt door het systeem, ontvang je geen telefoontje van een meldkamer. Het systeem is namelijk niet gekoppeld aan een meldkamer. In plaats daarvan ontvang je een pushnotificatie op je telefoon. Je bent zo nóg sneller op de hoogte van een melding dan wanneer een persoon je zou moeten bellen.

Zelf maak ik gebruik van het huisalarm in combinatie met een beveiligingscamera. Ik krijg in de push notificatie direct een foto van de situatie te zien, en kan ook live de camerabeelden bekijken. Vervolgens kan ik via een microfoon met de persoon ter plaatse communiceren, of zelf de politie inschakelen.

Ik vind het een prettig idee dat er niemand is die op mijn camera’s meekijkt. Verder zijn de kosten voor een dergelijk systeem een stuk lager. De aanschafprijs van het systeem inclusief camera zat op zo’n € 250. Het grootste verschil in prijs zit hem in de maandelijkse kosten. Die zijn er namelijk niet.

Doordat je géén maandelijkse kosten betaalt, bespaar je zo’n € 420 per jaar of € 4.200 per 10 jaar. Die keuze is voor mij eenvoudig gemaakt.

Overigens schreef ik eerder al een uitgebreide review van het Eufy Alarmsysteem. Bekijk de review hier.

Wat zijn de belangrijkste zaken om te beveiligen

Een ander verschil tussen Eufy en Verisure is het feit dat er geen expert langs je woning komt om een plan te maken. Het moge duidelijk zijn dat de ‘expert’ vooral een verkoper is, en er in de vacatures niet gevraagd wordt naar ervaring of affiniteit met beveiliging. Desalniettemin ga ik er vanuit dat de experts wel een cursus woonhuisbeveiliging krijgen.

Je kan di echter ook prima zelf doen. Loop je huis na, en bedenk wat de meest belangrijke plekken zijn om te beveiligen. Je kan ervoor kiezen om iedere deur en ieder raam te voorzien van sensoren, maar kan ook kiezen voor het beveiligen van de meest zwakke plekken. Hierbij kan je denken aan;

  • Voordeur
  • Achterdeur
  • Ramen die niet in het zicht liggen (achtertuin)
  • Ramen bij een plat dak
  • Garagedeur

Ik zou je adviseren om in ieder geval de deuren en kwetsbare ramen te voorzien van een sensor. Verder zou je op iedere verdieping een bewegingssensor kunnen plaatsen om indringers op te merken die op een andere wijze zijn binnengedrongen.

Overigens heeft Eufy ook slimme deurbellen. Deze zou je kunnen combineren met je alarmsysteem. Zo heb je in ieder geval een beveiligingscamera bij de voordeur, en kan je de losse beveiligingscamera bijvoorbeeld aan de achterkant van de woning ophangen.

De keuze is aan jou

Uiteraard is de keuze uiteindelijk aan jou. Ga je voor een vleugje meer service voor een flink hogere prijs, of bespaar je liever honderden euro’s en hou je de beveiliging in eigen hand? Wat je ook doet, zorg ervoor dat jouw woning goed beveiligd is. Hopelijk denkt een inbreker een keer extra na, voordat ze jouw woning willen betreden. Stay safe!

Ben

Ben heeft interesse in alles wat met veiligheid te maken heeft. Beroepsmatig heeft hij ook jaren in de beveiliging en brandbeveiliging gewerkt, vanuit die positie is hij deze website gestart. Op Benveiliger.nl probeert hij zo veel mogelijk van zijn kennis te delen om Nederland iedere dag een stukje veiliger te maken.

Recent Content